Moederbord HP 7900 ultra slim desktop defect

Bij het aansluiten van een HP 7900 ulsra slim desktop ging het oranje foutcode ledje branden op het moederbord. Het drukken op de power knop gaf geen teken van leven. Dus eerst testen met een andere voeding, geheugen en processor, dit gaf geen oplossing. Dan maar de aan/uit knop meten met een multimeter, deze werkt correct volgens de multimeter.

Dan maar het moederbord verwijderen uit de kast en een optische controle over de componenten. En na enige inspectie blijkt er 1 klein onderdeel (smd condensator) niet helemaal zoals het hoort. Deze verwijderd en even bekijken onder een vergrootglas.

defectcap

Nu een nieuwe plaasten op het moederbord. Dit vereist een stille hand, het te solderen onderdeel is heel klein en blijft zo “plakken” aan de soldeerbout.

capchanged

Een beetje scheef maar geen kortsluiting met de andere omliggende onderdelen.

Alles weer netjes inbouwen en wat blijkt, het moederbord werkt weer als voorheen.

Geef een reactie